Miljö - dina
16936
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-16936,bridge-core-1.0.7,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-18.2.1,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.8.0,vc_responsive

Miljö

Miljöpolicy för Dina Tandläkare

Dina Tandläkares miljömål är att på ett kostnadseffektivt sätt arbeta så att resurser tas tillvara på och att miljöpåverkande utsläpp förhindras samt att en optimal arbetsmiljö uppnås. I klinikens miljöpolicy ingår att fortlöpande hålla kunskapen om dessa saker aktuella samt att kontrollera att arbetet bedrivs på ett optimalt sätt för att nå miljömålet.

 

Vi har bestämt oss för att vara ledande inom tandvården gällande hållbarhetsfrågor. Dina Tandläkare arbetar för ett större miljötänk och hållbarhet i fokus. Detta gör vi tillsammans med våra leverantörer och driver frågor för en ständig utveckling.

 

Vi kontrollerar löpande att förbrukningsmaterial upphandlas med miljökrav på produkter och tjänster. I vår verksamhet prioriterar vi att fasa ut engångsplast mot mer hållbara produkter. Vårt mål är att helt fasa ut all engångsplast inom snar framtid. 

 

Exempel på hur Dina Tandläkare arbetar för en bättre miljö:

Vid köp av kemikalier överväger vi alltid alternativa, mindre farliga produkter om dessa lever upp till våra höga krav. Vår avfallshantering sker enligt miljökontorets anvisningar. Avloppsrening med amalgamavskiljning finns enligt rådande bestämmelser och töms var 6:e månad. Vi strävar efter att vår energianvändning ska hållas på lägsta möjliga nivå.