GDPR - dina
16911
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-16911,bridge-core-1.0.4,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-18.0.7,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.5,vc_responsive

Personuppgifter enligt GDPR

Från och med den 25 maj 2018 gäller den nya dataskyddsförordningen (GDPR) inom hela EU. Här kan du läsa om hur vi på Dina Tandläkare behandlar dina personuppgifter och hur du kommer i kontakt med oss.

 

Dataskyddsförordningen GDPR

 

Den 25 maj 2018 trädde den nya dataskyddsförordningen (GDPR) i kraft och ersatte den svenska personuppgiftslagen (PUL). Även om mycket är sig likt ställs det nu högre krav på hur företag samlar in och behandlar dina personuppgifter. GDPR gäller inom hela EU och bestämmer hur offentliga myndigheter och företag ska behandla dina personuppgifter. Bestämmelser om personuppgiftsbehandling finns i Dataskyddsförordningen och Dataskyddslagen.

Du kan läsa mer om dina rättigheter på Datainspektionens hemsida.

 

Vilka uppgifter sparar vi om dig?

 

Vi sparar personuppgifter, till exempel namn, telefonnummer, e-postadress, postadress, personnummer, tandvårdskortsnummer när du själv har lämnat uppgifterna till oss.

 

Det kan till exempel vara för att:

Du fyller i ett kontaktformulär på vår hemsida

Namn
E-post
Telefonnummer
Ditt meddelande

 

Du skickar en fråga/omdöme till oss

Namn
E-post
Din fråga/omdöme

 

Hur länge sparar vi uppgifter om dig?

Uppgifterna sparas endast så länge de behövs i verksamheten.

Du ska alltid känna dig trygg när du lämnar dina personuppgifter till oss. Du kan när som helst be oss att ta bort dina uppgifter. Du har rätt att utan avgift få besked om vilka uppgifter Dina Tandläkare har registrerade om dig. Du kan också begära att vi rättar felaktiga uppgifter om dig.
Har du frågor?

Om du har frågor kring dina personuppgifter är du välkommen att kontakta oss på info@dinatandlakare.se

Om du är missnöjd med hur vi behandlar personuppgifter om dig har du möjlighet att lämna klagomål till Datainspektionen.