Integritetspolicy (GDPR) - dina
16911
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-16911,bridge-core-1.0.7,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-18.2.1,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.4.2,vc_responsive

Patientinformation integritetspolicy (GDPR)

Dina uppgifter

När du kontaktar oss Dina Tandläkare AB (Ingela Carholt AB och Fredrik Edfeldt AB) för att få vård behöver vi dina personuppgifter för att kunna ge dig en god och säker vård. Dina uppgifter behövs för att vi ska kunna följa upp behandlingen och vår verksamhet över tid. Hur detta får göras regleras i Patientdatalagen och Dataskyddsförordningen (GDPR).

 

Hur behandlar vi dina uppgifter?

Vårdgivaren/ägaren av tandvårdsklinik Dina Tandläkare AB är skyldig att föra en patientjournal. Denna ska innehålla personliga uppgifter för att säkerställa att vi behandlar rätt patient, följer upp verksamheten och säkrar kvalitén i vården. En patientjournal ska även innehålla bakgrunden till vården, varför vård efterfrågats, eventuell diagnos, utförd och planerade vård med mera. En del av personuppgifterna behöver kunna rapporteras till nationella hälsodataregister och Försäkringskassan.

 

Vi på tandvårdsklinik Dina Tandläkare AB har rätt att samla in dina uppgifter, enligt patientdatalagen, även om du inte ger oss ditt samtycke.

 

Du kan boka tid via vår webbsida, mejl eller telefon. För att vi ska kunna ha dessa tjänster måste vi samla in uppgifter om dig, namn, mejl-adress och telefonnummer. Dina kontaktuppgifter sparas i klinikens digitala journalsystem ALMA enligt bestämmelser i Patientdatalagen.

 

Hur länge förvaras dina personliga uppgifter?

I Patientdatalagen och Dataskyddsförordningen regleras hur länge vårdgivaren ska förvara dina personuppgifter. En journalhandling ska förvaras i minst 10 år efter att sista anteckningen är införd.

 

Vem har tillgång till dina personuppgifter?

I tandvården arbetar vi under sträng sekretess om patientens hälsotillstånd och personliga uppgifter. Inga uppgifter om dig lämnas ut om vi inte enligt lag är skyldig att göra detta genom krav i föreskrifter från till exempel Försäkringskassan, Socialstyrelsen och Smittskyddsinstitutet.

 

Om du har frågor kring dina personuppgifter är du välkommen att kontakta oss på info@dinatandlakare.se

Om du är missnöjd med hur vi behandlar dina personuppgifter har du möjlighet att lämna klagomål till Datainspektionen.