Tandläkare Fredrik Edfeldt - Dina Tandläkare i Stockholm
17023
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-17023,bridge-core-1.0.7,ajax_fade,page_not_loaded,,no_animation_on_touch,qode-title-hidden,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-18.2.1,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.8.0,vc_responsive

Fredrik Edfeldt

Tandläkare

Jag tog tandläkarexamen 1989 och har arbetat inom privattandvården sedan dess. Jag arbetar med all sorts behandling inklusive Implantat och kirurgi. Vid mer avancerad kirurgi samarbetar jag med oral kirurg Per Jesslén på Karlakliniken.

 

Jag har gått flera utbildningar inom bettfysiologi. Oftare än man tror ligger tandpressning eller gnissling bakom flera besvär i munnen och i huvud/nack området. Många gånger kan dessa besvär avhjälpas eller lindras med en adekvat utförd bettskena. Idag scannar vi tänderna vilket ger en mycket välpassande och komfortabel skena. Utformningen sker beroende på typen av besvär. Skenan tillverkas i industriellt processad PMMA.

 

Det område som jag tycker är roligast att arbeta med är estetisk tandvård. Har gått flera utbildningar inom området bland annat i USA och Tyskland . Jag samarbetar sedan länge med en oerhört skicklig tandtekniker, Per Ekblom, på Stockholm Dental Institute (SDI). Som första tandtekniker i Sverige har han blivit ackrediterad av den största organisationen för estetisk tandvård i USA, AACD. Han erbjuder även möjlighet att via avancerade bildbehandlingsprogram kunna få en uppfattning om behandlingens slutresultat. Sedan ett par år arbetar jag även med Injektionsbehandlingar och fillers som komplement till det perfekta leendet. Det muskelrelaxerande material vi använder kan även användas vid mycket uttalad bruxism samt ibland vid migrän.

 

Vi utför även behandlingar mot snarkning, i dagsläget är vi inte anslutna till Landstinget men kan självklart hjälpa till ändå. De skenor vi använder är SomnoMed samt Silencor.

 

Jag arbetar sedan 2020 med tandsköterska Maria Ramirez. Maria har lång erfarenhet ifrån vårdsektorn. En uppskattad medarbetare både bland personal samt patienter.

 

Sedan augusti 2017 har vi börjat ersätta konventionella avtryck vid protetik med digital scanning. Inget klet i munnen, perfekt för patienter med kväljningsreflexer.

 

Vårt mål är att kunna ge en optimerad personlig tandvård under trevliga och smärtfria förhållanden, vem har sagt att man inte ska skratta under ett tandläkarbesök?

 

Välkommen!

Exempel på behandlingar

Höger framtand omgjord i modernt porslin samt omformning av tandköttskant.

En överkäksfront efter blekning samt 4 porslinsfasader.

.

Blekning samt 2 porslinsfasader.

Blekning med nattskena 1 vecka.

Framtänder med djupa sprickor får kronor och ”rättas till” lite.

.

Abraderade framtänder som fått en kyss. 2 porslinsfasader (bettskena ett måste här.)

Preparerad tand som scannas digitalt och färdigt resultat med bondad Emax-krona.

Gamla kronor i metall och keramen utbytta till nya helkeramiska kronor.

2 porslinskronor på tänderna längst in. Ett halvt kilo amalgam lättare.

Patient med ett ihopsjunket bett. Belastning på framtänder blir för stor och frakturer är ofrånkomligt.

Bild 2 med compositpåläggning utan att tänderna rörts. Här kan behandlingen avslutas utan att någon skada på tänderna skett.

Bild 3 med temporära kronor på preparerade tänder och bild 4 färdigbehandlad med 26 nya kronor.

Småtrasiga framtänder pga gnissling, lite slipning och omformning.

Långvarig gnissling, 2 porslinskronor.

Före och efter cykelolycka. 2 porslinskronor.

Ett fall som ställer en hel del krav på tandteknikern, Patienten vill göra om 3 framtänder men ”spara” en.

Lite medfaren överkäksfront…. Uppgraderas med 4 ZircoZahn-kronor.

Annat fall, samma terapi.

Uppbyggnad av en compositlagning med skikttekniink i olika lager och färger.

Putsad och färdig att använda.