Carolina Carholt - tandläkare - dina
17053
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-17053,bridge-core-1.0.7,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-18.2.1,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.8.0,vc_responsive

Carolina Carholt

Tandläkare

Jag gick min utbildning på Karolinska Institutet i Stockholm och är legitimerad sedan 2016. Jag har arbetat på Dina Tandläkare sedan våren 2018. 

 

Jag tar emot barn och tycker att barntandvård är ett mycket viktigt arbete som är roligt. För mig är det viktigt att barn i tandvården får en positiv upplevelse och behandling. Jag har stor erfarenhet av att behandla tandvårdsrädda barn. Vid behov utför vi även sedering på barn. 

 

Jag tycker att det är viktig att du som patient är delaktig i din vård, därför är det för mig viktigt att ge dig noggrann information om din munhälsa och alltid föreslå olika behandlingsalternativ för att lösa din unika situation. Jag arbetar effektivt där noggrannhet alltid är i fokus. Du kan förvänta dig en trevlig atmosfär där du som patient står i fokus. 

 

Jag arbetar med den senaste tekniken inom tandvård och tycker det är lite extra roligt med estetiska behandlingar. 

Jag har ett nära samarbete med P.lab som är ett tandtekniskt laboratorium som finns i samma lokaler som oss. Per Ekblom, ägare av P.lab, är den första tandteknikern i Sverige som blivit ackrediterad av American Academy of Cosmetic Dentistry (AACD), vilken är den största organisationen för estetisk tandvård i USA. P.lab utför all estetisk protetik vid mina behandlingar. Vi arbetar då mycket med foton inför och efter behandlingen för att få ett så högestetiskt resultat som möjligt. 

 

Vid mer avancerade behandlingar finns nära samarbeten med specialisttandläkare på Kungsholmen och vid Karlaplan, allt för att ge dig som patient en så optimal vård som möjligt

 

Jag arbetar även med injektionsbehandlingar med Botox och fillers. 

Jag har gått grund- samt vidareutbildning inom estetiska injektionsbehandlingar samt har kunskap om och kan behandla komplikationer. 

Botox gör så att musklerna slappnar av och området blir slätt. Det kan även användas i tuggmuskulaturen för att minska muskelsmärta och motverka tandpressning eller tandgnissling. 

Fillers används för att fylla ut linjer, rynkor och veck i huden. Kan även användas för att öka volym i bl.a. kindben och läppar. 

Vid en injektionsbehandling startar vi alltid med en konsultation då vi går igenom dina förväntningar och vad vi kan utföra för behandling.

 

Arbetar tillsammans med tandsköterska Sandra Nyström. Sandra utför förebyggande behandlingar mot karies och putsbehandlingar.